Levensbeschouwing
Een levensbeschouwelijk paspoort. Wat is dat precies?
Het is het identiteitsbewijs van een school en laat hun kijk op het leven zien. Op hoe kinderen daarin gevormd kunnen worden. En op basis van welke bronnen een school dat wil doen. Het is een pakkend en beeldend visitekaartje. Ideaal voor plaatsing op de website en/of als gedrukt ‘paspoort’ uit te delen. Aan alle ouders en aan ouders die hun kind komen aanmelden.
Hoe komt het paspoort tot stand?
Het (korte) traject start met een teambijeenkomst van minimaal twee uur en maximaal drie uur. Die bijeenkomst wordt door mij geleid of door een van de bevlogen collega’s met wie ik samenwerk. Doel van deze eenmalige bijeenkomst: input voor het paspoort verkrijgen. Dit lukt met een bewezen, succesvolle aanpak waarbij alle teamleden de school ‘als persoon’ gaan zien en die persoon karaktertrekken, idealen, wensen en dergelijke gaan toekennen. Het is een interactieve en effectieve werkvorm. De werkvorm start na een inleiding van de begeleider die a) veel gebruikte begrippen duidt en b) heldere kaders schetst voor het eindresultaat (het paspoort).
Het vervolg
De begeleider schrijft alle teksten voor het paspoort. Op dit voorstel komt een reactie van de directie van de school (of van een andere eindverantwoordelijke). Als de tekst definitief is, start de vormgeving door een professioneel designer. We laten ook graag professionele foto’s maken, waarbij we vanzelfsprekend rekening houden met de AVG. Voor de fotografie is een dagdeel aanwezigheid op school nodig. Op verzoek kunnen we het paspoort ook laten drukken.
Geïnteresseerd en ook nieuwsgierig naar de kosten?
Bel
06-51318817 of stuur een e-mail:
gervanmidden@gmail.com.