Lesmateriaal

Onderwijsmateriaal maken is een vak. Ik heb 17 jaar in het basisonderwijs gewerkt; als leerkracht en als directeur van twee verschillende scholen. Na die praktische onderwijstijd, ben ik directeur geweest van een uitgeverij voor educatief materiaal. Deze ervaring vormde en scherpte mijn kijk op het ontwikkelen van lesmateriaal, een vak dat ik goed beheers. Ik werk als zzp-er graag samen met jonge, enthousiaste en getalenteerde (onderwijs)specialisten.

Dit kan ik voor u doen
Wilt u voor uw (onderwijs)organisatie ook lesmateriaal? Ik maak graag kennis. Goed om te weten dat ik u kan helpen bij het ontwikkelen van een concept én bij de complete uitwerking. Dus inclusief didactisch model, verantwoording, suggesties voor het digibord, de totale content, vormgeving en ontwikkeling van een website (speciaal bedoeld voor lesmateriaal). Ik kan uw organisatie ontlasten door ook het projectleiderschap voor u te regelen.

Kwink voor sociaal-emotioneel leren

In 2014 bedacht ik de basis van de online methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren voor het primair onderwijs. Nu is Kwink, dankzij de enorme inzet van uitgeverij Kwintessens in Amersfoort, een bekende en succesvolle methode. Na een aantal jaren projectleiderschap werk ik nu mee als projectadviseur en redacteur van het lesmateriaal voor de bovenbouw.

Meer over Kwink op: www.kwinkopschool.nl en op www.kwinkvoorburgerschap-en-mensenrechten.nl.

Trefwoord voor levensbeschouwelijke vorming

Voor de methode Trefwoord ben ik in 1995 uit het onderwijs gegaan. Tot 2009 was ik hoofdredacteur van Trefwoord. Ik schrijf vanaf het begin tot aan vandaag gedichten, liedjes, (Bijbel)verhalen en creatieve verwerkingen voor alle bouwen (4-12 jaar).

Meer weten? Kijk op www.trefwoord.nl.

Letterspelletjes bij de jaarlijkse sinterklaasprentenboeken

Ieder jaar verschijnen er drie nieuwe sinterklaasprentenboeken, geschreven door bekende Nederlanders. Naast de eindredactie verzorg ik ook de letterspelletjes bij de boeken. Voor school en thuis. In opdracht van Eric Holman, Blue in Green Promotions.

    Contact

    Naam

    Telefoon

    E-mail